Over avonturen onderwater, duikopleidingen en ander geneuzel, live van het eiland Ko Tao in Thailand

maandag 16 september 2013

Snorkeltest

Op (bijna) ieders verzoek dan toch nog even terug naar de avond van mijn snorkeltest. De avond waarop ik moest bewijzen ook de 25ste skill van mijn Dive Master opleiding te beheersen.

Het is de ontgroening die elke nieuwe Dive Master moet ondergaan. Ik heb nog ge√Įnformeerd hoe ik er onderuit kon komen. De enige mogelijkheid was om het eiland met de nachtboot te verlaten om daarna voor eeuwig verbannen te zijn van Koh Tao. Dat was natuurlijk geen optie.

Het begon met een Tequila Suicide; squeeze the lime into your eye, snort the salt (using both nostrils, just to maintain a healthy balance) and down the shot.

*WARNING* May cause nasal bleeding, bloodshot eyes and being totally waisted

Navigatie is niet mijn sterkste kant en eenmaal onder water wordt het niet veel beter. Mijn collega's hadden dan ook speciaal voor mij een onmogelijke oefening met een kompas verzonnen. De bedoeling was dat ik flesjes met sterke drank en flesjes met cola moest zoeken. Zelf was ik van mening toch echt een paar flesjes met cola gevonden te hebben maar al snel kwam ik er achter dat de bucket, die ik door de snorkel heen moest leegdrinken, voor het overgrote deel uit sterke drank zou bestaan.

De snorkeltest en Niko die met veel plezier mijn snorkel blijft vullen

Gelukkig was er enthousiast publiek dat mij er met veel gejoel doorheen probeerde te helpen. Immers, het beste vermaak is leedvermaak.

 
Ik weet nog steeds niet hoe het heeft kunnen gebeuren dat iemand, tijdens mijn snorkeltest, over de mooie zwarte slippertjes van Marianne heeft kunnen kotsen. Schande!
 
 
Gelukkig is de zee altijd dichtbij en was dit kleine onsmakelijke ongelukje met een beetje zeewater snel opgelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten