Over avonturen onderwater, duikopleidingen en ander geneuzel, live van het eiland Ko Tao in Thailand

donderdag 18 juli 2013

Aan de studie...

Tijdens mijn verblijf op Sairee Beach heb ik een scootertje gehuurd en ben ik rond gaan toeren op het eiland. Al gauw vond ik de Nederlandse duikschool die mij, door iemand die anderhalfjaar op Koh Tao gewoond en gewerkt heeft, was geadviseerd. Impian Divers...met de slogan "Don't dive with the rest, Dive with the Best"

 
Een vriendin van mij op facebook vertelde dat Impian 'droom' betekent, een mooie plek dus om mijn dromen waar te maken.
 
Mijn eerste doel is om Dive Master te worden en om daarna misschien door te gaan voor duikinstructeur. De eigenaar van het duikcentrum verwacht een druk seizoen en vertelde dat hij voor een goede Nederlands en Engels sprekende Dive Master altijd werk heeft. Dus met een beetje geluk kan ik na mijn opleiding gelijk aan de slag, zodat ik eerst wat ervaring op kan doen in deze rol voordat ik de volgende stap maak.
 
Op dit moment ben ik nog 'Open Water Diver' en onderstaand schema geeft een goed beeld welke stappen ik nog moet doorlopen...
 
 
Een hoop studeren dus. Theorie en praktijk. Gelukkig ook lekker veel duiken!! 

Het eerste wat ik hier heb gehaald is mijn Advanced Open Water Diver brevet..... 
 
 
Om dit brevet te halen moest ik vijf adventure dives maken. Ik heb gekozen voor; Fish Identification, Night Diving, Peak Performance Buoyancy, Underwater Navigation en een Deep Dive.  Specialties waar ik straks als Dive Master ook echt wat aan heb. 
 
Mijn Deep Dive heb ik gedaan bij het HTMS Sattakut Ship Wreck (LCI 742). Samen met mijn instructeur ben ik afgedaald naar de achterkant van het schip waar ik mijn duikhorloge op de bodem heb gelegd en precies op 30 meter diepte uit kwam.  
 
De afdaling was schitterend. Het zicht was goed en het was prachtig om het wrak steeds dichterbij te zien komen.  Het kanon op de voorsteven is werkelijk prachtig....

 De eerste stap om Dive Master te worden is gezet en ben al begonnen aan mijn Rescue Diver Course. De mensen die bij het Duikcentrum werken zijn erg gezellig. Omdat ik straks DMT (Dive Master Trainee) wordt, maak ik al een beetje deel uit van het team en biedt een helpende hand daar waar nodig. 's Avonds gaan we vaak met zijn allen eten. Een nachtje doorzakken in één van de gezellige barretjes moet nog even wachten. Ik ben aan de studie! 

1 opmerking:

  1. Congratulations and well done!!
    All great achievements require time.
    Endurance is the crowning quality of success!! x

    BeantwoordenVerwijderen